Stressiparantola Kolin Silta

Mitä

Tuottaa Stressitön –teemapäiviä ja -lomia yhteistyökumppaneille sekä tarjoaa puitteet Personal Healer Koli- tapahtumille.

Miksi

Yhteisöllinen vertaistukea, syvällisiä asiantuntijaluentoja ja yksilöllisiä harjoitteita yhdistävä hyvinvoinnin edistämistapa.

Kenelle:

Yksityisille ihmisille, jotka kaipaavat hengähdystaukoa ja/tai tukea haastavaan elämäntilanteeseen.

Kolin Silta on luonnonläheinen hirsirakenteinen pirtti järven rannalla Kolilla. Pirtistä tekee parantolan sen sijainnin ja toiminnan lisäksi muutamat talontavat fyysisen stressikuormituksen minimoimiseksi (myrkyttömyys, keinotekoisten ärsykkeiden minimointi). Nämä edesauttavat myös optimaalista oppimisilmapiiriä, rentoutumista ja sisäistä harmoniaa. Suosimme yhteisissä ruokailuissa ayurvedista kasvisruokaa ja tapahtumissamme opit halutessasi valmistamaan mm. puhdistavaa kitchari-ruokaa. Pirtissä on hiljaisuus 22.30-06.00. Pirtin tapahtumiin ei kuulu päihteiden tai voimakkaiden hajusteiden käyttö, eikä pirtissä tai sen alueella myöskään tupakoida. Älykännykän sekä tietokoneen nettiyhteyksien käyttöä pirtissä ja sen pihamaalla rajoitetaan muutamiin tunteihin aamulla ja illalla.

Parantolan tapahtumat on tarkoitettu pienryhmille. Niihin otetaan kerrallaan max 6 osallistujaa.

Pirtissä asuu 5 hoivakoiran muodostama koiraperhe, joten kurssilaisten odotetaan suhtautuvan vähintäänkin avoimin mielin koirien läsnäoloon ja koiramaisiin tapoihin. Ääntäkin laumasta lähtee välillä reippaasti. Koirat ovat mukana parantolan tapahtumissa. Majoitustilat ovat kuitenkin eri kerroksessa kuin missä koirat oleskelevat.

Toivon voivani auttaa ihmisiä kampeamaan itsensä ulos stressipyörästä merkityksellisten kohtaamisten avulla. Kursseilta voi hakea tukea sisäiseen muutosprosessiin, helpotusta stressaavaan elämänvaiheeseen tai inspiraatiota hyvinvoinnin parantamiseen itsehoidon keinoin. Toteutustapa on sopivassa suhteessa itsetutkiskelua ja vertaistukea.

Koirat, luonto, liikunta, jooga, ayurvedinen kasvisruoka sekä luovat menetelmät sisältyvät kursseihin. Perinteinen risusavottakin voi olla terapeuttista ja tasapainottavaa, ja kurssilla voidaan lähteä myös poistamaan vanhoja laidunalueiden piikkilankoja läheisistä metsistä. Tarkoitus on vahvistaa luontoyhteyttä, tasapainottaa yksilön fyysistä ja psyykkistä puolta (aktiivista tekemistä ja passiivista olemista) sekä tehdä merkityksellisiä tekoja ympäristön hyväksi.